Bra med ergonomiska möbler i skolan

Det inte alla tänker på är att skolan, det är en arbetsplats, dels för lärare, dels för eleverna. Att sitta dag ut och dag in i ett klassrum med illa anpassade möbler är inte bra för nån. Det är viktigt att satsa på bra skolmöbler med en ergonomisk utformning. Det finns att hitta hos Cadiform, läs mer här om dem. 

Idag finns det så mycket bra skolmöbler att välja mellan, det är inte som det var förr i tiden med fasta bänkar och stolar, som var lika i höjd. Alla, oavsett längd fick sitta i dem. Det gjorde att det inte blev så bra för alla om man hade så att säga fel längd. Det är ju så att ergonomi är viktigt, redan från tidig ålder. Det är inte bara vuxnas arbetsplatser man bör göra mer ergonomiska utan även barnens. 

Bra skolmöbler är viktigt

I förskolan och skolan idag så är det dels skolbänkar som behövs, men det är även bra att skaffa andra typer av möbler och inredning. Det är bra om man ser till att kapprummet är anpassat för barnen. Det med rätt höjd på hyllor. Idag finns det ett ställe där det går att skaffa alla dessa bra skolmöbler, så heter Cadiform. Hos dem finns det anpassad inredning och skolmöbler att hitta för både lärare och elever. Så kanske det är läge att ni på er skola ser över hur ni har det och fundera på om det kan vara läge att byta ut de möbler ni har idag.

22 Jan 2021