Elsäkra ditt hem

Att ha ett hem som är elsäkrat, det är bra oavsett om du lever själv, har små barn eller har husdjur. För att få bra koll på elen hemma, så kan du ta hem en elektriker i Lerum för att göra en besiktning. Detta är särskilt aktuellt för dig som bor eller flyttar in i ett hus med en äldre elanläggning. Upptäcks fel eller brister ska du så klart se till att de åtgärdas. 

Viktigt med en jordfelsbrytare installerad

Det är bra att ha en jordfelsbrytare, eftersom att den bryter snabbt strömmen vid jordfel i din elanläggning eller fel i anslutna produkter. Det är fatiskt den billigaste livförsäkringen du kan ha! Saknar ditt hem en jordfelsbrytare, kontakta en auktoriserad elektriker i Lerum för installation.

Gör hemmet barnsäkert/djursäkert

Har du små barn eller husdjur så är det särskilt viktigt med vissa saker. Bland annat är det bnrar att hålla elektriska produkter utom räckhåll samt sätta petskydd i alla uttag. (Sådana är det du ser på bilden ovan). Se alltid till att dra kontakten till brödrostar, vattenkokare och liknande när de inte används. Se även till att inga lösa sladdar ligger framme och lockar till lek för barnen eller att hunden eller katten gnager på dem!

Om du har en modern spis, så har de ofta en bra barnskyddsutrustning som till exempel vredspärrar,  tippskydd, spärr på ugnsluckan och kastrullskydd. Använd dessa skydd!!

Sen, se till att alla apparater med el har en CE-märkning! Det garanterar att produkten uppfyller EU:s hälso- och säkerhetskrav

10 Feb 2022