Köp nya sommardäck

Har dina däck ett mönsterdjup under 1,6 m? Då är det hög tid att du ser till att skaffa nya sommardäck. Det bästa är att se till att ha över 3 mm på dina sommardäck. Helt nya sommardäck bör ha ett mönsterdjup på 8-9 mm och hos Nordendäck hittar du ett stort utbud av sommardäck som är av bra kvalitet och håller bra priser. Enligt lag ska du utöver se till att däcken är över 1,6 mm även se till att sommardäcken sitter på din bil senast den 16 april.

Sommardäck för alla bilar

Nordendäck har utöver sommardäck även ett stort utbud av vinterdäck, dubbdäck, fälgar och kompletta hjul på sin sida. Du hittar däck från flera kända däcktillverkare så som:

  • Nokian
  • Michelin
  • Continental
  • Goodyear

Nordendäck kan alltså erbjuda dig kvalitetsdäck från kända tillverkare men utan att du behöver göra stora hål i din plånbok. Deras däck är billiga och du kan dessutom få dem levererade till någon av deras samarbetspartners som de har runt om kring i Sverige. När du hämtar upp dem kan du även välja att de gör däckbytet åt dig. När det gäller däck så kan du läsa mer på wikipedia.

Ta hand om dina nya sommardäck

När du väl har köpt nya sommardäck hos Nordendäck så är det bra om du tar hand om dem korrekt. Det gör att du kommer kunna använda dem mycket längre. Om du regelbundet kontrollerar lufttrycket i däcken så kan du snabbt motverka att de slits ut för snabbt. Om de har fel tryck så kan de nämligen slitas ut ganska så fort. Se till att tvätta av både fälgar och däck då och då, med ett milt bilschampo och en mjuk svamp. När du byter till vinterdäcken så se till att du förvarar dina sommardäck på ett bra sätt tills det är dags för dem att komma på igen.

26 Jan 2015