Tävlingsprojekt

Att arrangera en tävling - vilken som helst - är ett projekt som kräver organisation och "var man på rätt plats". Det är många saker som ska roddas med, allt från plats och tid till grejer, inbjudningar, reklam och bokning av branschfolk. Alla som har deltagit i en agilitytävling vet att det tävlingen inte uppstår av sig själv, det finns alltid ett djupt engagerat team bakom.

Men engagemang tar en bara så långt. Visst är ett brinnande engagemang för projektet man ska ro iland alltid en viktig faktor, men aldrig den enda faktorn. I ett projekt deltar många olika människor som jobbar på olika sätt och är bra på olika saker. Det gäller att få rätt person på rätt uppgifter, samt möjliggöra effektiv kommunikation. Att gå en kurs i projekthantering är ingen dum idé för den som ofta hamnar i projektarbeten.

Alla kan leda

För att ett projekt ska lyckas så måste det i första hand finnas en dedikerad och kompetent projektledare. På L&P finnd projektledarutbildningar med olika upplägg och på olika orter. Det är en varm rekommendation för dig som ofta får rollen som projektledare att faktiskt gå en kurs i ämnet, eller en projektledarutbildning. Det finns så mycket i projekthantering än man först kanske tror, så utbildning är guld värd.

Dessutom: alla kan bli effektiva ledare, allt handlar om kompetens och erfarenhet. Det här med att man är eller inte är född till ledare är en idag föråldrad inställning.

4 Oct 2016