Vad gör man om strömmen går?

Ström, det är något som nästan ingen numer kan klara sig utan. Om strömmen går, så är det lätt att känna sig helt handikappad. Inget fungerar som det ska, det finns inget ljus, inget internet, det går inte att se på tv, eller laga mat. Oftast så är det ju ingen fara, det blir inte strömavbrott så ofta i Sverige och om det blir så går det ganska fort att få tillbaka det. Men det kan vara bra att vara förberedd på det och ha en form av elkälla så att säga.

Smarta åtgärder

En sak du kan göra är att skaffa dig ett elverk eller så skaffar du dig en växelriktare. Man kan säga att det är som ett stort batteri. En växelriktare kan man ha i verkstaden eller med ut på båten eller i husvagnen. Men det är minst lika bra att ha en liggande hemma om det är så att man behöver ström för något. 

Att även skaffa sig ett elverk är smart, så att man har både hängslen och livrem som det heter. Den kan man ju även den ha med ut om man så känner för. 

Sedan är det bra att ha hemma andra saker, om strömmen går, som ficklampa, stearinljus, konserver med mera. Det kan även vara bra att läsa om olika andra saker som man ska tänka på när strömmen går. Som vad man ska stänga av med mera i förebyggande syfte. 

 

 

28 Jan 2020